CamemBOSH!
Voor 4 porties (ik maak meestal 2 porties per persoon)
Benodigdheden
- Keukenmachine, staafmixer of blender
- Steelpan of kookpan
- Ovenbestendige schaal bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 2 eetlepels tapiocazetmeel (of maïzena)
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels appelazijn (of wittewijnazijn)
- 120 gram rauwe ongezouten cashewnoten
- 1 teen knoflook, heel
- 3 tenen knoflook, in reepjes gesneden
- 1.5 eetlepel edelgistvlokken
- 200 ml water
- 3 takjes verse rozemarijn
- Peper, naar smaak
- Olijfolie
- Om te serveren: stokbrood, wortel, broccoli, bloemkool, gedroogde vijgen, paprika, uit, cherrytomaatjes, vleesvervangers
Bereidingswijze
- Week de cashewnoten. Doe dit een nacht in koud water. Of kook water en giet dit in het bakje cashewnoten, laat dit een half uur staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de 3 gesneden tenen knoflook en de rozemarijn, in een keukenmachine, en meng tot een glad geheel.
- Doe het mengsel in de steelpan, en kook het totdat het geheel dikker wordt. Blijf continu roeren, en pas op dat het niet aan de bodem aanbakt.
- Doe het mengsel in de ovenbestendige schaal met bakpapier.
- Druk de knoflookreepjes en de rozemarijnblaadjes zachtjes een stukje door het oppervlakte van de fondue. Besprenkel met olijfolie en peper.
- Bak de fondue 20 minuten in de oven, totdat er een korst op zit.
- Haal uit de oven en serveer direct.
Foto: BOSH!
Bron
Reacties
Een reactie posten