CamemBOSH!

Voor 4 porties (ik maak meestal 2 porties per persoon)

Benodigdheden

  • Keukenmachine, staafmixer of blender
  • Steelpan of kookpan
  • Ovenbestendige schaal bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 2 eetlepels tapiocazetmeel (of maïzena)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels appelazijn (of wittewijnazijn)
  • 120 gram rauwe ongezouten cashewnoten
  • 1 teen knoflook, heel
  • 3 tenen knoflook, in reepjes gesneden
  • 1.5 eetlepel edelgistvlokken
  • 200 ml water
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • Peper, naar smaak
  • Olijfolie
  • Om te serveren: stokbrood, wortel, broccoli, bloemkool, gedroogde vijgen, paprika, uit, cherrytomaatjes, vleesvervangers
Bereidingswijze
  1. Week de cashewnoten. Doe dit een nacht in koud water. Of kook water en giet dit in het bakje cashewnoten, laat dit een half uur staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de 3 gesneden tenen knoflook en de rozemarijn, in een keukenmachine, en meng tot een glad geheel.
  4. Doe het mengsel in de steelpan, en kook het totdat het geheel dikker wordt. Blijf continu roeren, en pas op dat het niet aan de bodem aanbakt.
  5. Doe het mengsel in de ovenbestendige schaal met bakpapier.
  6. Druk de knoflookreepjes en de rozemarijnblaadjes zachtjes een stukje door het oppervlakte van de fondue. Besprenkel met olijfolie en peper.
  7. Bak de fondue 20 minuten in de oven, totdat er een korst op zit.
  8. Haal uit de oven en serveer direct.
Foto: BOSH!



Bron

Reacties

Populaire posts