Hollandsche Appeltaart

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 225 gram plantaardige gesmolten boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels plantaardige melk + voor bestrijken
  • 1 1/2 kg appels (ongeveer 6 stuks)
  • 1 citroen
  • 20 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetlepel maïzena

Bereiding

  1. Voeg in een mengkom of kom van een keukenmachine bloem, bakpoeder,basterdsuiker, vanillesuiker en zout samen en meng het door elkaar. Voeg de vloeibare boter en plantaardige melk toe en kneed het tot een samenhangend deeg, dat niet plakt. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast.
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de stukjes in een bak en besprenkel tussendoor steeds met een beetje citroensap. Voeg vervolgens de suiker, kaneel, rozijnen (die niet geweekt hoeven worden) en maïzena toe en meng goed. Zet het appelmengsel in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  4. Bekleed de onderkant van een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met vloeibare margarine of olie. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol ongeveer 2/3 tot 3/4 van de deegbal uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Bedek hiermee de bodem en randen van de vorm. Doe het appelmengsel in de vorm en rol vervolgens de rest van het deeg uit.5. Snijd hieruit 8 stroken van ongeveer 1,5 cm breed en leg deze kruislings over de taartvulling heen. Leg als laatste een strook langs de rand van de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met plantaardige melk voor een mooie goudbruine glans.
  5. Bak de taart ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Laat ongeveer een uur afkoelen om de taart steviger te laten worden.
http://veganchallenge.nl/hollandsche-appeltaart/

Reacties

Populaire posts