Bosbessen Kwarktaart
Ingrediënten
Bodem:
Bodem:
- 1 rol veganistische koekjes (18-20 stuks)
- 7-8 eetlepels (kokos)olie
Vulling:
- 8 gram agar agar poeder
- 300 gram bosbessen
- 400 gram plantaardige kwark (Provamel of Alpro)
- 2-3 eetlepels suiker
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- rasp van een halve citroen
Topping:
- Bessen, ander fruit, eetbare bloemen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix tot kruimels. Voeg de olie toe en mix weer door. Doe de mix in een ingevet bakblik. Verdeel het deeg met een lepel over het blik en druk het goed aan.
- Zet de bodem in de oven voor 10 minuten. Laat het vervolgens goed afkoelen.
- Doe de agar agar poeder samen met 10 eetlepels water in een pannetje en breng langzaam aan e kook. Laat 2-3 minuten langzaam koken terwijl je blijft roeren. Het wordt een beetje 'jelly' van structuur.
- Doe de agar agar samen met de andere ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine of blender en mix tot een egale massa.
- Schenk dit in de bodem en zet het in de koelkast. Laat dit ongeveer 3 uur staan.
- Verdeel de topping over de taart.
Reacties
Een reactie posten