Fruitige Yoghurtcake
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 100 gram suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 200 ml plantaardige yoghurt
- 70 ml plantaardige melk
- 60 ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille extract
- rasp van een halve citroen
- 75 gram bessen
- optioneel: 4 eetlepels poedersuiker en wat citroensap voor het glazuur.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met veganistische boter of olie
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar heen, op het fruit en glazuur na.
- Giet de mix in de ingevette bakvorm.
- Plet de bessen een beetje en verdeel het over het beslag. Ga licht met een vork door het beslag zodat de bessen goed verdeeld zijn, maar toch bovenaan het beslag blijven.
- Bak de cake 45 minuten.
- Meng de poedersuiker en citroensap en verdeel dit over de geheel afgekoelde cake.

Reacties
Een reactie posten