Jackfruit Tikka Massala
Ingrediënten
Marinade:
Marinade:
- 1 cup zijdetofu
- 1/4 cup water
- 3 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 1 theelepel garam massala
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel olie
- sap van een halve citroen
- 1 blik 'young jackfruit'
Currysaus:
- 3 eetlepels olie
- 2 laurierbladen
- 4 kardemomzaadjes
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 2 uien
- 7 cm gember
- 3 tenen knoflook
- 3 groene pepers
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 5 tomaten
- klein bosje koriander
- 1 theelepel garam massala
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 blik kokosmelk
Bereiding
- Mix alle ingrediënten, behalve de jackfruit, in een keukenmachine. Laat de jackfruit uitlekken, doe de jackfruit in een kom en trek de stukjes met vorken uit elkaar. Meng de jackfruit en marinade door elkaar en bak het geheel in de oven op 240 graden voor 20 minuten. (Je kunt ook veganistische kipstukjes gebruiken in plaats van jackfruit)
- Doe de olie in een pan met de laurierbladen, kardemomzaden en komijnzaadjes en bak voor een korte tijd.
- Voeg vervolgens de ui toe en blijf af en toe roeren voor een paar minuten.
- Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat het zachtjes koken voor een paar minuten totdat de saus iets dikker is geworden.
- Serveer met rijst en garneer met rode ui en/of koriander.

Reacties
Een reactie posten