Zonnebloempittenkaas
Ingrediënten
- 1 cup (140 gram) zonnebloempitten
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 1 teen knoflook
- 1 plak ui
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel cayennepoeder
- 2 eetlepels miso
- 1 eetlepel agar agar poeder
- 1 1/2 cup water
Bereiding
- Week de zonnebloempitten in water voor minimaal 10 minuten. De hele nacht is het best.
- Mix de agar agar poeder met 1 cup water en breng het aan de kook. Laat het zachtjes koken voor 5 minuten terwijl je blijft roeren. Haal het van het vuur en laat het 5-10 minuten afkoelen.
- Giet de zonnebloempitten af en doe ze samen met de rest van de ingrediënten, behalve de agar agar, en de resterende halve cup water in een blender en mix het tot een glad geheel.
- Mix de agar agar er nu ook doorheen.
- Vet een kommetje in met veganistisch boter of olie, giet het mengel in het kommetje en laat het minimaal een uur in de koelkast staan.
Reacties
Een reactie posten