Seitan
Ingrediënten
- 2 cups (250 gram) tarwegluten (seitanmeel)
- 1/2 cup (50 gram) kikkererwtenmeel
- 1/2 cup (30 gram) edelgistvlokken
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel ketchup
- 1/2 cup sojasaus
- 1 1/2 cup heet water
- 4 cups groentebouillon
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten, behalve de bouillon, bij elkaar en kneed het tot een geheel. Vorm een ovale bal van het deeg.
- Rol de bal in plastic folie. Maak een knoop in beide uiteindes en laat een paar centimeter ruimte over, want het deeg gaat uitzetten.
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan en leg de in plastic gewikkelde bal er in. Bedek de pan en breng opnieuw aan de kook. Zet het vervolgens op laag vuur.
- Laat het een uur lang zachtjes koken terwijl je de seitan af en toe omdraait.
- Haal de pan van het vuur en laat de seitan in de bouillon een kwartier afkoelen.
- Haal de seitan uit de bouillon en uit het plastic en laat het verder afkoelen.
Reacties
Een reactie posten