Oosterse Pompoensoep

Ingrediënten

  • 700 gram pompoen
  • 1 winterwortel
  • 4 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk, één dag in de kast gestaan zodat het vet bovenop het water komt te zitten
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg hier de pompoen, wortel, gember, peper, knoflook en bosuitjes aan toe en fruit het voor ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg de kerriepoeder toe en schep de groente goed door. Laat nog 5 minuten fruiten op laag vuur.
  3. Voeg de helft van het bosje koriander toe, samen met een liter bouillon. 
  4. Breng de soep aan de kook en laat het 15 minuten koken. 
  5. Haal hierna de pan van het vuur en pureer de soep in een blender of met een staafmixer. 
  6. Voeg nu de crème van de kokosmelk toe en de limoensap. 
  7. Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties

Populaire posts