Oosterse Pompoensoep
Ingrediënten
- 700 gram pompoen
- 1 winterwortel
- 4 cm gember
- 1 teen knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1/2 bosje koriander
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik kokosmelk, één dag in de kast gestaan zodat het vet bovenop het water komt te zitten
- sap van 1 limoen
- peper en zout
Bereiding
- Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg hier de pompoen, wortel, gember, peper, knoflook en bosuitjes aan toe en fruit het voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg de kerriepoeder toe en schep de groente goed door. Laat nog 5 minuten fruiten op laag vuur.
- Voeg de helft van het bosje koriander toe, samen met een liter bouillon.
- Breng de soep aan de kook en laat het 15 minuten koken.
- Haal hierna de pan van het vuur en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
- Voeg nu de crème van de kokosmelk toe en de limoensap.
- Roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Een reactie posten